Water

Water is leven! En dus een essentieel element in het reisklaar krijgen van ons huis op wielen. De juiste componenten vinden, en vooral de tussenstukken om alles met elkaar te verbinden, was een strijd tot de laatste week voor vertrek.

Het begon allemaal met de aankoop van een drinkwatertank. We kozen voor eentje van 70L van het merk, Fiamma. Gemakkelijk. Maar dan… Pompen, kranen, waterfilters, grofwaterfilters, dunne leidingen, dikke leidingen, verbindingsstukken,.. te over. Enkele lange avonden vergelijken en zoeken later, begonnen de postpakketjes met onderdelen toe te komen.

De montage gebeurde beetje bij beetje, stuk voor stuk, met het nodige gevloek van Sil. Uiteindelijk kwamen we tot volgende set-up:

  1. Watertank: Fiamma 70L
  2. Grofwaterfilter: Shurflo
  3. Waterpomp: Shurflo Trailking 10
  4. Drukvat: Fiamma A20
  5. Keramische drinkwater filter met kraan: Doulton Ceramic Water Filter Candle – Ultracarb en HCS kraan
  6. Leidingen: Gardena Classic 13mm (1/2′)
  7. Tussenstukken: Kramp en Gardena

Verder hebben we ook nog een compacte campingdouche mee met dompelpomp, dank u Wouter en Olesya. De slang van de dompelpomp kunnen we ook aansluiten op de watertank om zo water over te pompen van een emmer/bidon naar de watertank. De watertank kan ook gevuld worden door een stuk tuinslang met Gardena koppelingen.

Onze gootsteen is een opvouwbaar wasbakje van Bo-Camp. En een opvouwbare emmer van 10L van Sea to Summit zorgt voor het gemakkelijk transporteren van water naar de auto.

Ondertussen vloeit het water rijkelijk!

Update van onderweg: Het watersysteem werkt behoorlijk maar vraagt toch nog regelmatig onze aandacht. De keramische waterfilter moet regelmatig opgeschuurd worden om een goed debiet te behouden aan de kraan. Het debiet dat uit de kraan komt is ook lager dan we dachten, het duurt even om een fles/kookpot met water te vullen. De capaciteit van de watertank is dan weer ideaal. En de dompelpomp in combinatie met de opvouwbare 10L emmer is veruit de handigste manier om de watertank te vullen.