De inrichting

Toen we de auto kochten was dit een standaard lichte vracht: de achterbank was eruit en er lag een bodemplaat in. Aan de auto zelf was nog niets gedaan op vlak van inrichting en uitbouw. Aan de ene kant leuk, we konden volledig ons eigen ding doen. Aan de andere kant, hopen werk. Weekend na weekend werden we een beetje meer schrijnwerker, elektricien, loodgieter,.. Maar al zeggen we het zelf, het resultaat mag er zijn.

De opkuis

Voor we definitief begonnen aan de ombouw van de auto naar ons huis op wielen hebben we de volledige binnenbekleding eruit gehaald en hem gekuist. Dit was nodig. Bij een Landcruiser gaat dit trouwens verbazend vlot.

De kastjes

Een Toyota Landcruiser 80 is, in tegenstelling tot een busje, achterin te klein om echt in te zitten of leven. We kozen er dan ook voor om deze ruimte maximaal te benutten als opslagplaats. Eerst volgde enkele ruwe schetsen, hierop werd voort gebouwd naar een concreter idee dat leidde tot een dag meten en tekenen in Sketchup.

    

We kozen ervoor om aan de kant van de chauffeur tot boven kastjes te maken. Aan de kant van de passagier blijven de kastjes lager. In deze fase puzzelde we ook al de ijskast, de watertank, de leefbatterij, de gasfles, het kookvuur en het skimateriaal in het ontwerp. Dit zijn onze grootste stukken, die zeker een plaatsje dienen te krijgen.

Een computer gestuurde frees, multiplex en betonplex platen en veel vijzen later hadden we een stevige, praktische en mooie kast. Initieel gingen we met plastieken bakken werken in de kasten maar hierdoor verloren we teveel ruimte en zijn we voor deurtjes gegaan.

       

Na heel wat passen en meten plaatsten we de 2 delen er finaal in en vezen we alles goed vast aan de bodemplaat. Taddaaaa!

Gordijntjes en Organizers

Hier mogen we onze beide pollekes kussen voor het naaitalent van Veerle en Valerie, zus en schoonzus. En we mogen nog eens ons pollekes kussen dat ze zin hadden in dit ‘projectje’. In een weekend en een beetje maakte ze gordijntjes en de befaamde ‘organizers’ op maat.

Vermits we niet in de auto slapen hebben de gordijntjes vooral de functie om de inkijk in de auto te beperken en niet om licht tegen te houden. We kunnen ze gemakkelijk ophangen met zuignappen.

De organizers zijn panelen met zakjes in alle formaten. Hier kunnen we al onze kleine spulletjes in kwijt die zouden verdwalen in de grote kasten.