De aankoop

Hoe vinden we in godsnaam de juiste auto, nog wel voor een wereldreis, als we absoluut niets van auto’s kennen? Die vraag stelden we ons in de lente van 2018 dagelijks.

De meest voor de hand liggende piste kwam als eerste aan bod: het internet. Uren werd er gescrold door de digitale tweedehandsmarkten van 2ehands.be en autoscout24.be. Maar wat was nu een goede koop? Zochten we een busje of een 4×4, of misschien een 4×4 busje? En wat merk en type moest dat dan zijn? We verdiepten ons ondertussen in de blog’s van voorgangers (Followthispostcard, Afrika360 & TamTamAfrika) Hier werd veel met Landrover Defenders gereden. Deze kwam dus op het lijstje.

Ondertussen passeerde Sil, ergens tussen punt A en B, een Toyota garage met op de oprit enkele stevige 4×4’s. De garagist was sluitend, als je langdurig op reis wilt met de auto heb je een Toyota Landcruiser 80 nodig. Deze werd dus toegevoegd aan het lijstje.

Het scrollen op de website’s ging door en enkele auto’s werden opgeslagen maar er werden geen knopen doorgehakt. Geen enkel sprong er direct uit als ‘de koop’. We wisten hier te weinig over en hoe je het ook draaide of keerde: ze konden ons op dit vlak alles wijsmaken.

De doorbraak kwam er uiteindelijk na nog meer scrollen op een tweedehands-site, vreemd genoeg wel in de zoektocht naar een daktent. Een advertentie van een Garage La Grange die gespecialiseerd is in het uitbouwen van 4×4’s voor reizen. De website van de garage zag er veel belovend uit en dus besloten we een mailtje te sturen of ze ook konden adviseren in de aankoop van een 4×4 en/of ze er misschien eentje te koop hadden staan? Dat konden ze zeker: één afspraak en één weekend later waren we de trotse eigenaar van een Toyota Landcruiser HDJ 80.

Bedankt Gilles!